HTML

abrakadabra

Ilyen név csak nincs. Nincs még egy olyan őrült, aki így nevezné el a blogját. Remélem. . A blog célja az lenne, hogy hátha nekem is jobb lesz, ha leírom, mi volt egy nap, úgy nagy vonalakban. Legalább lesz egy kis nyugim, ahogy végiggondolom a napot. Előbb-vagy utóbb úgyis véget ér a dolog, ha nem lesz rá időm, vagy kedvem hozzá. Remélem utóbb.

Friss topikok

Címkék

Archívum

szerda - első SOTEs órák

2011.09.14. 21:21 adam1224

Elég unalmas lett volna, ha megint csak dátumozom a címét, így legalább valamivel több mese lesz benne.

Első órákon nem volt semmi különös - vegyműv 2 még mindig fontos, mikrobiális genetikából most már lesz is valami, Vizuális illúziók meg királyság :D aki felvette, de nem jár be, így járt  :) (Viki, ahogy lesznek órai jegyzetek, küldöm őket - a tanulós része is érdekes, az illúziók maguk meg nagyon fognak tetszeni szerintem)

SOTE: Klinikák felől mentünk, Tűzoltó utcába, ha jól tévedek. Élettan egy egyszerű, átlagos (légkondícionált!) teremben volt, ahol újrahallgattuk kb a gimis anyagot, helyenként egy-egy új szóval megspékelve (+ nem tudom milyen szakosoknak néznek minket, rákérdeztek, hogy hallottunk-e idegsejt axonról meg mitokondriumról) Azért elég tisztességesen végigjegyzeteltem, legalább a hűvös levegő ébren tartott.
Anatómia előtt gyors kávé, már nem tudom, jó ötlet volt-e - olyan jót aludtam volna nélküle. Végigvettük az egyedfejlődést az ivarsejtek érésétől, irgalmatlan mennyiségű latin szóval megspékelve - a tanárnő elhintette, hogy ezeket csak érdekességként tette bele (remélem tényleg így van, bár ahhoz túl sok volt), ha nem kell a latin dolgokat tudni, akkor laza érettségi szint, a vizsga előtt 2-3 nap :D  és visszájára sült el, hogy a tanárnő rendes akart lenni. Nincs tankönyvünk, ezért olyan diákat készített, hogy teljesen jól lehet belőlük tanulni, csak emiatt nem kel jegyzetelni sem, és úgy már valahogy nem az igazi az óra.

És most az üres, sötét szobában ülök, iszom a behűtött sörömet, és írogatok. Kinn fúj a szél mint az állat, úgyhogy ablak is be van csukva. Legalább most egy kis nyugalom van :) holnap reggel 9kor lesz egy fél órás kísérletem a Látás-nyelv tárgy kapcsán, és utána véget is és a hetem, már alig várom :)

Lehet, hogy még Enciékkel Bang!-ezünk, bár nincs valami nagy keresetem a dologra, szívem szerint bedőlnék egy sarokba vegetálni, fárasztó volt ez a nap, és nem sok új dolgot hozozz. (Bár, voltunk IGAZI SOTEs előadóban, ami kicsi, rettentő meredek, és tele volt pakolva anatómiai ábrákkal :D legközelebb szerintem le is fényképezem :) )

ÉS: élelmiszerkémiát átraktuk egy apró, rosszul (túl jól) megvilágított teremből K alagsorba (főccint manapság), ott legalább el is fogunk férni :D Meg végre tanulunk is valamit, várom azt a tárgyat, a könyv alapján sok-sok érdekességet fogunk tanulni belőle :)
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://refraktometer.blog.hu/api/trackback/id/tr333228075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2011.09.14. 23:04:26

ühhüm jó, várom a jegyzetet.. remélem olvashatóan írsz -.-
:P

adam1224 2011.09.15. 01:44:33

Egész diák lesznek netről, ahogy a tanárnő is feltölti őket :P
süti beállítások módosítása